2009. december 28., hétfő

Téli szünet?

Lassan év végére megint kitavaszodik. Szinte hallani, ahogy pattannak a rügyek. Visszatekintő, beharangozó, értékelő.

A MAJL-ban sikerült elszabadulnia a pokolnak, és ahogy az valamilyen szinten természetes is, minden oldalon szaporodnak az elmaradt meccsek. A mi számunkra nem sok örömteli esemény történt, hacsak azt nem vesszük annak, hogy a Szombathely ellen elmaradt a party így a csapatnak talán lehet sansza arra, hogy magára találjon.

Az újrajátszásra először december 27, majd 30, később pedig január 3-a lett kialkudva. Most úgy tudom, ez a végleges időpont. Bármikor is lesz a találkozó végül lebonyolítva, nagyon reménykedünk, hogy sikerül végre – az első fordulót követően – ismét nyerni. Ha visszatekintünk ugyanis az eddig lejátszott 5 meccsre, sajnos el kell ismernünk, hogy egyedül a Drago elleni első, és a Fradi elleni rangadón sikerült a pályán alkotni valamit. A Fehérvár és a Szombathely ellen kikaptunk, a Skorpiók elleni visszavágón meg úgy érzem egyenesen beégtünk.

De nem baj! Itt a lehetőség a talpraállásra, immár sokadszorra! A hiányzók (Bence, Szenes meg a többiek) nélkül kell elkezdeni, és meg kell csinálni. Könnyíti a dolgot, hogy nem kell számolgatni: minden hátralévő meccset meg kell nyerni! Nincs ugyanis olyan forgatókönyv, ami alapján akár egyetlen pontvesztés mellett a Jégveled KSE felsőházi csapat lehet idén!

Így természetesen hamar el is dőlhet ez a kérdés (jelen állás szerint tehát vasárnap Szombathelyen), ám ha sikerül megnyerni a találkozót, akkor az nagyban alakíthat még az esélyeken! Most ugyanis, ha az A-csoport tabellájára nézünk ezt látjuk:


A hátralévő mérkőzések pedig:
Elmaradt találkozó, 2010. január 3:
Szombathelyi Pingvinek – Jégveled
8. forduló, 2010. január 9-10:
Szombathelyi Pingvinek – Fehérvári Jegesmedvék
Ferencvárosi Pingvinek - Jégveled
9. forduló, 2010. január 16-17:
Fehérvári Jegesmedvék – Drago Skorpiók
Szombathelyi Pingvinek – Ferencvárosi Pingvinek
10. forduló, 2010. január 23-24:
Fehérvári Jegesmedvék – Jégveled
Drago Skorpiók – Szombathelyi Pingvinek
+1 elmaradt találkozó, 2010. január 30-31?:
Szombathelyi Pingvinek – Drago Skorpiók


A Fradinak egyetlen pontra van szüksége, hogy saját maga bebiztosítsa a felsőházat. Mivel kiesésükhöz lottóötös-típusú rendkívüli csillag-együttállás kellene, így most mi jelentsük ki, hogy ők már bent is vannak a legjobb hatban.

Igazából a Jegesmedvék és a Szombathelyi Pingvinek is közel állnak ehhez, hiszen, ha utóbbi csapat legalább egy pontot szerez a Jégveled elleni bepótolt meccsen, akkor mindketten már csak a magukkal vitt felsőházi pontokért kell hogy hajtsanak.

Ha azonban a Jégveled megnyeri az elmaradt találkozót, akkor a fehérváriaknak nagyon kell hajtaniuk a nyolcadik fordulóban a vereségük miatt minden bizonnyal vérre éhes vasi szárnyasok ellen. Ha ott kikapnak, de hozzák a Drago elleni meccsüket, még akkor is elképzelhető, hogy a tizedik forduló a Jégveled ellen egy igazi ki-ki meccs lesz a feljutás szempontjából.

A Szombathelyi Pingvinek vannak a legkedvezőbb helyzetben, hiszen van két meccsük a Drago Skorpiók ellen (az első találkozó szintén elmaradt), a további három mérkőzésüket pedig mind hazai pályán játszhatják. Ha ki is kapnak otthon a Jégveledtől, ám bekalkuláljuk a Drago-k ellen a 4 pontot, a Ferencváros vagy a Fehérvár elleni hazai meccseik közül egyet is elég megnyerniük ahhoz, hogy felsőházi tagok lehessenek.

A Jégveledről már szóltam, három győzelem esetén lehet felsőházról beszélni, mást ezért nem is érdemes számolgatni, a Drago Skorpiók pedig bár megszerezték a még mindig bravúrnak számító győzelmet a bajnok ellen, a feljutási esélyük mégis valószínűleg pusztán matematikai.

A B-csoport ehhez képest sokkal egyszerűbb képet mutat. A Hevület és az Újpest (BVSC) már a kezdés előtt feljutásra esélyes volt, hozzájuk pedig a jelentősen megerősödött White Sharks csapata csatlakozott.

Itt is két elmaradt meccs van. A Debrecen és a Szittyák csapatainak mindkét találkozóját pótolni kellene, ez a körülmény viszont nem befolyásolja érdemben a feljutásról és a felsőházba vitt pontokról szóló csatát.

Az alábbi táblázat alapján az újpesi az idén az első csapat, amelyik már matematikailag is felsőházi résztvevő, sőt már azt is tudni lehet, hogy szám szerint 6 pontot visz magával a legjobbak közé, miután kétszer is legyűrte a cápákat és egyszer elkapta a Hevületet is (idegenben). Ez azt jelenti, hogy a lilák igazi bajnoki esélyekkel fognak a végső küzdelemnek nekivágni.

Hátralévő mérkőzések a csoportban:
8. forduló, 2010. január 9-10:
White Sharks – Debreceni Sólymok
Szittyák - Hevület
9. forduló, 2010. január 16-17:
Újpest – Debreceni Sólymok
Hevület – White Sharks
10. forduló, 2010. január 23-24:
Debreceni Sólymok – Hevület
Újpest - Szittyák
+2 elmaradt találkozó, 2010. január 30-31?:
Szittyák – Debreceni Sólymok
Debreceni Sólymok - Szittyák


Feltételezve, hogy a Debrecen és a Szittyák nem pótolják az elmaradt meccsüket a következő teljes fordulóig, a Hevület és a cápák is gyorsan letudhatják a matekozást a továbbjutást illetően. Ehhez nem kell egyébnek történnie, mint hogy mindketten hozzák a papírforma győzelmet a nyolcadik fordulóban.

Ekkor már csupán egyetlen kérdés marad: a Hevület-White Sharks találkozó alapján melyikük visz négy, és melyikük csupán kettő pontot magával a rájátszásba. Ez, ismerve az Újpest, és a másik csoport lehetőségeit nem mellékes kérdés annak, aki legalább a dobogót szeretné magának végső célként kitűzni.

Szóval Kedves Barátaim tessék készülni, tessék a testet józanul is fűteni képes zsírtömeget az ünnepek alatt magunk köré pakolni, mert januárban is lesz dolog bőven!
És mivel időben nem tettem, így utólag is Boldog Karácsonyt Kívánok Mindenkinek! Remélem kellemesen telt és sok szépet kaptatok! Az előttünk álló esztendőhöz pedig jó egészséget, sok kitartást, szép élményeket, sok szetetet és elért célt kívánok

Gabi

Nincsenek megjegyzések: