2010. december 16., csütörtök

A harmadik forduló után

A Magyar Amatőr Jégkorong Liga mezőnyében harmadjára csaptak össze a résztvevők az elmúlt hétvégén. Bemutatkozott hazai pályán a Szombathely, összecsapott a két tavalyi döntős, és idegenbe ment a Ferencváros. A negyedik találkozóra sajnos előre nem látható okok miatt halasztást kellett kérni. A továbbiakban gyors összefoglalása történik ennek a körnek, és esélyek latolgatása zajlik a negyedik előtt.


Hazai győzelem a rangadón, Újpesti TE – Hevület SE 5:1
Időrendben először a bajnokcsapat fogadta a találkozóra két fölényes hazai győzelem után vendégként érkező fehérváriakat. A tavalyi bajnoki döntő „visszavágójaként” is felfogható ütközetnek a szokások szerint most is nagy volt a tétje mindkét csapat számára.

A lilák előző hazai meccsüket még az első fordulóban elbukták a Fradi ellen, majd fölényesen győztek fehérváron, a Jegesmedvék otthonában. A vendégek ugyanakkor két könnyebb meccs után (White Sharks és Jégveled) első komoly rangadójukra készültek.
Az újpestiek számára a felzárkózás volt a tét, és nem is bíztak semmit a véletlenre. Stabil védekezés mellett az első és a második harmadot is 2:0 arányban sikerült megnyerniük, majd a befejező etapban rengeteg büntetés mellett a Hevületbnek sikerült kiharcolnia egy 1:1-et.

A végeredmény így fölényes hazai győzelem, mely után külön kiemelendő Gangel László és Mezőcsáti Tamás teljesítménye, akik eddigi mindhárom meccsükön szereztek gólt a lila színeknek. A vendégektől Cseh Pétert a 78. perc végén végleges fegyelmivel küldték ki a pályáról, miután egy fejre mért ütését követően eltörte az újpesti Joós Zoltán orrát. A gólerős támadó nyilván hiányozni fog a következő fordulóban.

Tánc a jégen, Szombathelyi Pingvinek – Jégveled KSE 7:1
A bizonytalan időjárási viszonyok ellenére megrendezésre került Szombathelyen az idei szezon első bajnokija. A vendég Jégveled csapata egy nagyarányú Hevület elleni vereséget szeretett volna feledtetni, ám ez nem sikerült sőt, lemásolták a mút heti 1:7-es vereséget. A találkozóról írt bővebb beszámolót itt lehet elolvasni.

A Pingvinek megérdemelt három pontot szereztek, amihez 2010-ben nagy valószínűséggel újakat már nem fognak szerezni, hiszen a hírek szerint az Újpest halasztást kért a negyedik fordulóbeli találkozóra. Az emberben okvetlenül felébred a félelem, hogy a helyszín miatt a Liga komolysága kerül majd ismételten veszélybe, hiszen az elmaradt meccsek vagy bepótlódnak vagy nem.

A Jégveled a következő körben újra idegenben, az eddig száz százalékos Ferencváros vendégeként bizonyíthat, és kell, hogy bizonyítson.

Listavezetők a zöldek, Whites Sharks HC – Ferencvárosi Pingvinek 2:5
Merthogy Ferencvárosi Pingvinek még mindig száz százalékosak. Az Újpestet és a Szittyákat is kiütő csapat ezúttal a White Sharks „vendégeként” lépett jégre, és újabb győzelmével igazi villámrajtot vett a MAJL-ban. A csapatba visszatért Malachowsky is, és jó játékkal sikerült hozzájárulnia a becsületesen küzdő cápák elleni újabb győzelemhez.

A találkozón a múlt héten halasztás miatt pihenő Sharks szerzett vezetést Mészáros Imre révén, ám ezt még a szünet előtt Homonnay Nimród egalizálta. A második játékrészben aztán a hazaiak Párkai Dávid révén újra megszerezték a vezetést, ám a meccs során utoljára, hiszen a zöldek még a második szünet előtt Szervánszky Zsolt valamint Kun László révén egy perc alatt fordítani tudtak.

Kevés volt a kiállítás és emberelőnyből senki nem szerzett gólt ezen a találkozón. Öt-öt ellen azonban Szerványszkynak majd Csillag Bélának is sikerült még, így kialakult az 5:2-es végeredmény. A Ferencváros megszerezte harmadik győzelmét, míg a Sharks továbbra is pont nélkül áll a Ligában.

A vasárnapi Szittyák – Fehérvári Jegesmedvék meccs elmaradt, mivel a Szövetség a hazaiak által foglalt jégidőre tette a MOL-Liga zárómérkőzését, a Ferencváros-Újpest örökrangadót.

Jön a negyedik kör.
Ebben a fordulóban is csak három mérkőzést fognak megrendezni, köszönhetően az újpestiek szombathelyi meccsel kapcsolatos halasztásának. Az élmezőnyt ez a tény valószínűleg érzékenyen fogja érinteni, hiszen a bizonytalanná váló pótlások miatt nehezen lesznek követhetőek az erőviszonyok.

Szombaton összecsap a Ligát eddig hibátlan mérleggel vezető Ferencvárosi Pingvinek, és a Jegesmedvék elleni győzelmet követően két súlyos idegenbeli vereséget összeszedő Jégveled KSE csapata. A két társaság hagyományosan izgalmas mérkőzéseket vív egyméssal, így lesz ez most is a Kisstadionban. Nagy kérdés, hogy tovább tart-e a zöld-fehérek szárnyalása, vagy végre formába lendülnek-e a sárgamezes csapat sztárjátékosai.

A fordulót a Hevület hazai játéka zárja a Szittyák ellen. A fehérváriak több mint valószínű három ponttal gazdagodva egy fölényes gólkülönbség, valamint egy esetleges Fradi vereség után, akár a vezetést is átvehetik a tabellán, míg a vendégek világraszóló szenzációt okozhatnak egy jó eredménnyel.

Nincsenek megjegyzések: