2010. december 22., szerda

Új táblázattal bővül az oldal - Itt vannak a MAJL kapus-statisztikái!

Hitem szerint igen fontos hiányt sikerült bepótolni, ugyanis a blog bal szélén szereplő szokásos táblázatok között mostantól helyett kapnak a MAJL cerberusai, azaz a kapusok is.

A jégkorong egyik legfontosabb posztjáról eddig sem feledkeztünk meg, és ha a MAJL-kapuk őrzőiről eddig nem is esett kevesebb szó, számokban azért nem nagyon tudtuk eddig hová tenni őket. Ezen remléhetőleg sikerül változtatni a továbbiakban, felkerült ugyanis a bal oldali menüsávba az új táblázat, mely a kapusok statisztikáit tartalmazza.

Mivel többen vannak köztünk - pl. én - akik még nem nagyon böngészgettek ilyen számokat, ezért az alábbiakban próbálom megvilágítani melyik oszlop mit is jelent. Ezúton köszönet a Jegesmedvék hálóőrének, Gangl Gábornak a türelmes magyarázatokért, és magáért a táblázatért is!!!

Tehát a harmadik forduló után a kapusok versenyének állása a következő:

Na és akkor mit is jelentenek az egyes oszlopok:

Név, Csapat - gondolom egyértelmű.
G (Games) - a kapus csapatának összes lejátszott mérkőzése.
GP (Games Played) - hány meccsen lépett a kapus pályára.
PM (Played Minutes) - a pályán töltött percek száma.
W (Wins) - győzelmek száma, az a kapus kapja, aki a győztes (vezető) gól megszerzésekor a pályán van. Tehát akkor, amikor utólag nézve a mérkőzés győztese kiderül.
L (Losses) - vereségek száma, az a kapus kapja, aki a vesztes gól megszületésekor a pályán van. Tehát akkor, amikor utólag nézve a mérkőzés győztese kiderül.
OT (Over Time) - hosszabítás során szenvedett vereség.
GA (Goals Against) - kapott gólok száma.
SO (Shutout) - ha egy kapus egy egész meccset kapott gól nélkül lehoz, akkor kap ide pontot.
GAA (Goals Against Average) - kapott gólok száma teljes játékidőre vetítve. Ezzel küszöbölhető ki, hogy a keveset játszók, és ezáltal valószínűleg kevesebb gólt kapók jobb átlagot kapjanak, mint a stabilan játszó kapusok.
PM/G (Played Minutes per Game) - a pályán töltött percek száma a csapat összes játékidejére vetítve. A táblázatban csak azok kapnak helyezést, akik csapatuk játékidejének legalább a felén a pályán voltak.

Használja mindenki egészséggel!

Nincsenek megjegyzések: