2011. április 7., csütörtök

Tudnivalók a MAJL helyosztó- és döntőnapi eseményeiről

Nehogy valaki is lemaradjon valamiről, vagy összezavarodjon az információs szupersztrádán, blogunk a megszokott magas színvonalon, és szurkolóbarát módon nyújt tájékoztatást a MAJL helyosztó mérkőzéseinek, és magának a döntőnek a lebonyolítási mikéntjéről. Köszönjük a számunkra küldött hivatalos részleteket!


Az alapszakasz majd az azt követő elődöntők során kialakultak a helyosztó mérkőzések és a MAJL bajnoki döntőjének párosításai. A korábbi években megszokott módon ezeket a mérkőzéseket amolyan szezonzáró gála keretében egy napon rendezik meg, méghozzá e hét szombatján 2011.04.09-én az Újpesti Jégcsarnokban.

A lebonyolítás is követi a már jól bevált hagyományt, azaz a végső helyekről döntő mérkőzések a táblázat aljától kezdve kerülnek megrendezésre. Időrendben tehát a következőképpen alakul a program:

7. helyért: White Sharks – Drago Skorpiók 09 óra 30 perc
5. helyért: HEVÜLET SE. – Fehérvári Jegesmedvék 12 óra 30 perc
3. helyért: Szombathelyi Pingvinek – Ferencvárosi Pingvinek 15 óra 30 perc
1. helyért: JÉGVELED KSE – U T E 18 óra 30 perc

A szakértő közönségnek feltűnhet, hogy az alapszakaszban hetedik helyen végző White Sharks sem marad meccs nélkül, hiszen a szezon közben lovaikon elviharzó Szittyák helyére a korábbi évekből már jól ismert, sokszoros MAJL-résztvevő, idén a TAJB-ban vitézkedő Drago Skorpiók csapata „ugrik be” egy barátságos mérkőzsére.

Egy-egy találkozó lebonyolítására 3 óra áll tehát rendelkezésre, így fontos lehet tudni azt is, hogy mi történik, amennyiben a tiszta 60 perces rendes játékidő nem hoz döntést. Nos, ez esetben az alapszakasztól eltérően nem jönnek egyből a büntetők, hiszen azokat a helyosztók esetén 5 perces hosszabbítás előzi meg. Ekkor mindkét csapatból 4-4 mezőnyjátékos próbálhatja megszerezni a győztes gólt, ami valóban győztes lesz, hiszen él az aranygól szabálya. Ha ezek a kísérletek sikertelenül járnak, akkor 3-3 büntetőlövés következik, ha az állás ezek után is döntetlen, akkor az első hibáig folytatódik a párharc.

A döntőre kicsikét más szabályok érvényesek, itt a hosszabbítás 10 perc hosszú lehet, ha nincs gól, a büntetők csak ezután következnek.

A döntő napján fogja a Liga jutalmazni az év különdíjasait. A bajnoki serleg és az érmek mellett díjat kap a szezon kanadai táblázatának győztese (a ferencvárosi Csiki Attila), valamint az év kapusa, hátvédje és csatára is.

Utóbbi díjazottakról a csapatvezetők szavazatai döntenek majd. Minden érintett jelölhet saját csapatából az egyes kategóriákra, és összesen két-két szavazatot adhat le, ebből egyet a saját jelöltjére. Az így kialakuló sorrend alapján derül ki a győztes személye. Fontos szabály, hogy rovott múltú játékos nem kerülhet fel a jelöltek listájára!

Remélem mindenkinek minden világos, és mindenkinek jó szórakozást kívánok!

G.

Nincsenek megjegyzések: