2011. június 3., péntek

Földöntúli hokitavasz egy Jedi tollából

Nagyszerű április-május volt ez idén is a hokiőrültek számára, hiszen a hazai rendezésű Divízió 1-es vébé után következett a nagyvébé, így nem nagyon unatkozott, aki ráért megnézni a sok-sok meccset.

A hazai torna sajnos nem úgy ért véget, ahogy szerettük volna. Az olasz meccsig mindent nyertünk, még ha Korea ellen rezgett a léc egy ideig, de mégis behúztuk. Szurkoltunk, énekeltünk, macikat is dobáltunk de az a fránya utolsó meccs csak nem jött össze. Olaszország mellett a másik ágon Kazahsztán ment az elitbe, ami azért érdekes, mert a Kijevben rendezett tornán a hazaiak csak harmadikként zártak.

Átalakult a vb-rendszer, így a jövő évi szlovén rendezésű tornán már a Divízió 1 felsőházában veszünk részt, ahol a most az elitből kieső Szlovénia és Ausztria mellett Nagy-Britannia, Japán és Ukrajna vár ránk. Ez bizony öt kőkemény meccset jelent, és senki sem lehet biztos abban, hogy ki kit fog megverni. A torna utolsója lecsúszik az alsóházba, ahonnan értelemszerűen az első jön föl, az első kettő pedig az elitbe jut, szintén helycserével. Nem mondok itt most semmit az esélyekről, mindenki döntse el maga. A lényeg, hogy a generációváltás szerencsére meglepően zökkenőmentesnek tűnik. Reménykedjünk ezerrel.

A nagyvébé is jól sikerült szlovák szomszédainknak, mármint a rendezés. A válogatott viszont alaposan leszerepelt, az előzetes várakozások ellenére. Nem tudom mekkora csodát vártak tőlük, de amelyik vb-re egy ilyen cseh, vagy kanadai és orosz válogatott érkezik, ott nem illendő ilyen reklámspottal fogadni őket, hogy MI ITTHON VAGYUNK… :)

És akkor még a svédek meg a finnek szóba sem jöttek! Mert bizony ők játszották a döntőt, miután a finnek 3-0-ra leverték az oroszokat, a svédek meg 5-2-re a cseheket. A finn-orosz első gólját mindenkinek ajánlom figyelmébe, jó kis finn kommentárral!

A bronzmeccs őrült jó volt, szinte nem védekezett senki csak jöttek egymásra. Folyt a vér, minden szép volt és a csehek 7-4-re behúzták a meccset. A döntő első két harmada izgalmas volt, majd a harmadikban mintha a svédek az öltözőben maradtak volna, 3-1-nél még úgy tűnt megindulnak az egyenlítésért, de a finnek mást gondoltak. 6-1… Teljesült a vágyam, finn világbajnokok!!! Imádnivaló, ahogy várták őket otthon!

Hogy a vb-k óta nem unatkozunk azért az NHL-nek hála! A Stanley-kupa nagydöntője ezen a héten kezdődik, a párosítás pedig Vancouver-Boston. A Canucks a San Jose-t búcsúztatta, a döntő meccs az ötödik lett, 3-1-re állt a párharc, amikor a Sharks 2-1-re vezetett egészen addig amíg 13 hátralévő másodperchez nem ért az óra. A kanadaiak belőtték, majd a második hosszabbításban Bieksa megadta a kegyelemdöfést.

A bostoniak is nagy meccset játszottak, ott már 3-3-volt, tehát a hetedik meccs döntött, egy gól esett a találkozón, a videón 2:50-nél látható.

Adalék még, és a videóba nem tették bele, hogy Boychuk irgalmatlanul szétlőtte Stamkos orrát, aki kíváncsi rá, itt van.

Kemény a kölyök, feltettek neki egy rácsot, telenyomták tamponnal az orrát és visszajött, nem is játszott rosszul…

A kanadai csapatok 93-óta nem nyertek Stanley-t, a Canucks még soha, így most harmadszor próbálkozik, a Bruins pedig 72-ben nyert utoljára. Jó kis meccsek lesznek.

Várom már az idényt! Szurkolni akarok!!!
HAJRÁ JÉGVELED, HAJRÁ HIDEGFRONT!!!

PistaNincsenek megjegyzések: