2009. október 10., szombat

Megkezdődött a visszaszámlálás...

2009 október 9-én éjfélkor lezárult a Magyar Amatőr Jégkorong Liga 2009/2010-es szezonjára adott nevezési határidő. A MAJL honlapján letőlthető Alapszabályból szemezgettem ki a számunkra izgalmasnak tűnő pontokat.

Na. Az első dolog, azoknak írom, akik legfeljebb annyit értenek a jégkoronghoz, mint én, hogy idén is egy alapszakasz-rájátszás rendszerű bajnokságnak nézünk elébe.
Tavaly tíz csapat indult el a pontvadászatban, akiket két 5-ös csoportba sorsoltak. Itt egy oda-vissza játszásos alapszakasz után az első 3-3 helyezett került a felsőházi, az utolsó 2-2 helyezett pedig az alsóházi rájátszásba.
A helyosztókra az itt kialakult újabb oda-visszavágós rendszerben kialakult sorrend alapján került sor. Mivel a Jégveled itt második lett a Hevület mögött, így ez a két csapat játszotta a döntőt. Mindenki tudja milyen eredmény született...
Ha és amennyiben ez idén is így alakul, az azt jelenti hogy legjobb esetben 19 mérkőzés vár a Jégveled csapatára ebben a szezonban is. Nem ismerem a Liga jelenlegi helyzetét, de legalább 10 csapat az elmúlt 3 bajnokságban mindig összejött, ezért bízom benne, hogy ez most is így lesz.
Persze a konrét tények ismeretében érdemes majd jobban elmerengeni, de érdemes megtekinteni az Alapszabály 6. § (6) pontját amely az elfogadható mérkőzés-időpontokat a következőképpen állapítja meg:

1. Amennyiben a vendégcsapat 100 km-nél messzebbről érkezik:
a) hétfő-csütörtök 19-20 óra közötti kezdési időpont
b) péntek 19-21 óra közötti kezdési időpont
c) szombat 11-21 óra közötti kezdési időpont
d) vasárnap: 11-20 óra közötti kezdési időpont

2. Amennyiben a vendégcsapat 100 km-nél közelebbről érkezik:
a) hétfő-csütörtök 18-21 óra közötti kezdési időpont
b) péntek 18-22 óra közötti kezdési időpont
c) szombat 10-22 óra közötti kezdési időpont
d) vasárnap: 10-21 óra közötti kezdési időpont
Ettől természetesen mindkét fél beleegyezése esetén el lehet térni.
A mérkőzések 3x30 perces harmadokban, futóóra mellett kerülnek megrendezésre, így szünetekkel együtt nyugodtan lehet azzal számolni, hogy egy-egy meccs körülbelül két óra tiszta időt fog igénybe venni.

Azt is tudni kell, hogy hideg van egy eseményen hideg van, így mindenki készüljön melegen. Sapka, kabát......ja, és remélem a sállal, aki nem akar, annak hamarosan nem kell bajlódnia :)

Nincsenek megjegyzések: