2009. október 23., péntek

MAJL Csoportbeosztás a 2009/10-es idényre

A MAJL Elnöksége elkészítette az idei szezon csoportbeosztását és sorsolását. Sajnos ez utóbbiról keveset lehet tudni, de az alapszakasz ellenfeleit legalább már ismerjük.

Igen, igen, igen. Hivatalos információk szerint is megvan az alapszakasz sorsolása. Rögtön egy olyan hírrel kell kezdeni, ami nem annyira örömteli: a Debreceni Sólymok ebben az idényben nem lesz bajnoki szereplő, így a keleti régió sehol nincs a bajnokságban képviselve…

Ez viszont azt is jelenti, hogy minden meccsre nyugodt szívvel lehet szurkolni menni.

Tehát végül idén is 10 csapatos a liga, melynek alapszakaszát két csoportba osztották. Valószínűsítem, hogy idén is, mint tavaly az első három helyezett jut a felsőházi rájátszásba, az utolsó kettő pedig az alsóházba. A rájátszásban körmérkőzések után a kialakult sorrend szerint kerül sor a helyosztókra, illetve a döntőre.

Természetesen a szurkolókra megint senki nem gondol, így az idei sorsolás még nincs fent a MAJL honlapján. Mindössze annyit lehet tudni, hogy a Jégveled a Drago Skorpiókkal kezdi meg nagyjából két hét múlva a küzdelmeket. Mindez az alapszakasz „A” jelű csoportjának nyitófordulójában fog történni.

A két csoport egyébként így néz ki:
A csoport
Fehérvári Jegesmedvék
Jégveled
Ferencvárosi Pingvinek
Drago Skorpiók
Szombathelyi Pingvinek
B csoport
UTE
Hevület
Szittyák
White Sharks
Újvárosi Hokillák

Első és legfontosabb: az alapszakaszban két vidéki túra lesz: Székesfehérvárra és Szombathelyre. Jó lenne tudni, ezekre mikor kerül sor, főleg a vasi túrára, de hamarosan biztosan kiderül.

Amennyiben a gépem is úgy akarja hamarosan jelentkezem még információkkal!

Nincsenek megjegyzések: