2009. november 10., kedd

A MAJL csapatainak bemutatása 7. - White Sharks Hockey Club

A MAJL csapatait bemutató sorozat utolsó részét kapjátok meg. Ebben az utolsó részben a White Sharks Hockey Club-bal ismerkedhet meg a kedves érdeklődő olvasóközönség.

Üde színfoltja a Magyar Amatőr Jégkorong Ligának a White Sharks Hockey Club néven immár negyedik alkalommal elinduló, egyébként budapesti illetőségű, egyszerre jégkorong és floorball „szakosztályt” is működtető együttes.

A csapat 2003-ban lelkes „pro-amatőr” időszakot követően alakult meg. Az elnevezés az egyik alapító tag (Paska Zoltán) kedvenc csapata, a San José Sharks nyomán született meg. A megalakulás környékén a másik motor Huszti Péter (jobbra) volt, akinek nevét mindenképp meg kell említsük.

Első ízben a 2006/07-es szezonra érezték késznek magukat arra, hogy elinduljanak a MAJL-ban, ahol végül is csak az utolsó, tizenkettedik helyen végeztek.
A végső helyezés ellenére mindenképp érdemes tudni, hogy igenis sikerült szép részsikereket elérni. Példának okáért idegenben győzték le a bajnok Hevületet (2-1), majd a Szigeti Bikákat is (3-1), akiket végül az A-csoportban sikerült is megelőzni.
Az alsóházban aztán kétszer is legyőzték a Skandináv Skorpiókat (3-1, 4-3), ám így is visszacsúsztak a már említett 12. pozícióba.


Ragadozók révén nem keseregtek sokat, és elindultak a 2007/08-as idényben is, amit az elején alighanem sokan közülük megbántak, hiszen az alapszakasz mind a 8 meccsét elveszítették.
Így köszöntött rájuk az alsóházi rájátszás, ahol a WS teljesen megtáltosodott, és veretlenül, mindössze gólkülönbséggel végeztek a második helyen a Zalai Mamutok mögött, ami összességben a nyolcadik pozícióra volt elég.

Ehhez képest egy pozíciót csúsztak vissza a tavalyi, 2008/09-es szezonban. Az A-csoportot csak a negyedik helyen zárták (a nagy rivális Drago Skorpiók előtt), így megint csak az alsóház jött össze, ahol nem sikerült olyan bravúrosan szerepelni mint az előző évben. A nagy adok-kapokból végül a kilencedik helyen jöttek ki.

A White Sharks csapata, ha lassan is, de évről-évre új, egyre erősebb keretet hoz össze a bajnokságra. Idén az igazolások mellett egy fájdalmas edzőváltáson is átestek, Dobos Tamást (balra) az alapító Paska Zoltán váltotta a kispadon.
Ha sikerül bejutniuk a felsőházba (mert a Jégveled természetesen ott lesz!), akkor illik rájuk mindenképp odafigyelni. Amellett hogy minden idényben egy-két „nagycsapatnak” is okoznak fejfájást, nem árt felidézni a november 1-én lejátszott edzőmeccset sem, ahol bár természetesen nem ment vérre a dolog, „csak” 10-7 re sikerült győzni ellenük.



Tétmérkőzésen a Jégveled eddig négyszer találkozott velük:
2006/07: alsóházi rájátszás, otthon: 8-5, idegenben 4-2
2007/08: alapszakasz, otthon: 8-1, idegenben: 7-2
Örökmérlegünk tehát: 4 mérkőzés, 4 győzelem, 27-10-es gólkülönbség

Az A-csoportos Szombathelyi Pingvinekhez hasonlóan, a Szittyák csapata is most első ízben indul el a bajnokságban. Ebből természetesen az is következik, hogy semmiféle hasznos információt nem sikerült találni róluk. Feltehetően majd az eredmények beszélnek helyettük.

Nincsenek megjegyzések: