2009. november 10., kedd

A MAJL csapatainak bemutatása 6. - Debreceni Sólymok

A mostani részben a büszke Cívisváros képviselője kerül bemutatásra. A Sólymok csapata először nevezett, majd visszalépett, végül újra indult. Ez utóbbi egészen biztosan jó döntés volt, meglátjuk párosulnak-e hozzá megfelelő eredmények.


Csak az utolsó percben dőlt el, hogy a MAJL idei szezonjában mégis lesz képviselője az ország keleti régiójának. Ehhez először is kellett, hogy a Dunaújvárosi Hokillák visszamondják az indulást, másodszor pedig az, hogy az előzőleg visszalépett Debreceni Sólymok éljenek a megnyíló lehetőséggel és mégis vállalják a küzdelmeket.

A Sólymok csapata viszonlyag újoncnak tekinthető, hiszen az idei még csak a harmadik szezonjuk lesz a MAJL-sorozatok történetében. Cívis hagyományok természetesen már ezt megelőzően is léteztek a Ligában, hiszen Pipacsok HK Debrecen néven már az első szezonban, 1994/95-ben indult hajdúsági csapat. Akkor ők a hatodik helyet szerezték meg, amelyet 1996/97-ben megismételtek, végül a 1998/99-es szezonban egy tizedik pozícióval búcsúztak végleg a MAJL-tól.

A Debreceni Sólymok csapata hivatalosan 2006. október 30-án alakult meg, és ehhez az évhez köthető az első indulás is, a MAJL 2006/07-es szezonjában, méghozzá annak A-csoportjában. Ebből a hatosból ugyan nem sikerült a felsőházba jutni, de a White Sharks-szal és a Szigeti Bikákkal szemben sikerült a negyedik helyet megszerezni.
Az alsóházi rájátszásban viszonylag kevés meccset sikerült lejátszani, ám a lényeg, hogy a végelszámolásnál a Debreceni Sólymok neve mellé a hetes számot írták be, mint végső helyezést.


Egy évre rá, a 2007/08-ban kiírt bajnokságra a csapat nem nevezett.

Annál inkább a tavalyi szezonra, ahol az A-csoportban ismét sikerült maguk mögé utasítaniuk a verhető ellenfeleket (White Sharks, Drago Skorpiók), és így a BVSC és a Ferencvárosi Pingvinek mögött (ez utóbbi csapatot idegenben sikerült is legyőzni 4-3-ra), a harmadik helyen sikerült bejutni a felsőházi rájátszásba!
Bár a Sólymok itt mind a hat meccsüket elvesztették, sikerült megszerezni a hatodik helyet.

Az idei szezonban a felsőházi rájátszás reális cél lehet. Nem tudni persze, hogy milyen keretük van, az indulással kapcsolatos mizériák sok jót nem sejtetnek. Mindenesetre a Hevület és az UTE mögött joggal pályázhatnak a harmadik helyre.

A Jégveled csapata eddig a következő eredményeket érte el a Sólymokkal szemben:
2006/07: alsóházi rájátszás, otthon 6-4, idegenben 0-5 (játék nélkül)
2008/09: felsőházi rájátszás, otthon 8-5, idegenben 8-5
Örökmérleg: 4 mérkőzés, 3 győzelem, 1 vereség, 22-19-es gólkülönbség

Nincsenek megjegyzések: