2010. november 23., kedd

Szezon előtt - Barna Péter, az Újpest csapatvezetője válaszol

A szezonkezdet vészes közeledtével nekiszegeztünk pár kérdést a MAJL-ban idén vitézkedő csapatoknak. Ezekre először a címvédő Újpesti Amatőr Jégkorongcsapat vezetője, Barna Péter válaszolt. Ezúton is köszönjük neki az információkat, és a bajnokságra sok sikert kívánunk!



- Hogyan értékeled/értékelitek a tavalyi szezont saját csapatotok szempontjából?
- A bajnoki cím fényében azt kell hogy mondjam, tökéletesre sikeredett! Az elmúlt években többször is közel kerültünk a végső sikerhez, de valamin mindig elcsúsztunk. Hol az utolsó fordulókban, hol a döntőben. Néhányan a csapatban már a 15-ik szezonjukat kezdik, ha valaki, akkor ők igazán tudják mennyi munka, kitartás és lemondás van e siker mögött. A tavalyi szezonunk elég viharosra sikeredett! 13 év után elváltak útjaink a BVSC-től és lettünk az UTE amatőr csapata, szezon közben sajnálatos módon többszöri edzőváltásra került sor nálunk, melynek köszönhetően 4 edzővel dolgoztuk végig a szezont! Mindannyiuknak hálás köszönettel tartozunk! De minden jó, ha a vége jó!

- Hogyan értékeled/értékelitek a tavalyi bajnokságot úgy „ánblokk”?
- Úgy vélem egy kiegyensúlyozott, izgalmas bajnokságon vagyunk túl. Az első 7 csapat közötti mérkőzéseken nem volt előre lefutott az eredmény. Az elmúlt években sokat emelkedett a bajnokság színvonala, ezt a fejlődést igen nehéz lesz megtartani! Ennek részben a gazdasági válság illetve a párhuzamosan üzemelő, immáron két amatőr bajnokság is az oka. Rendkívül nehéz újabb, fiatal játékosok bevonása a ligába, márpedig a MAJL színvonalának emelkedése nélkülük hosszútávon elképzelhetetlen! Ennek megoldásán mindenképpen dolgoznunk kell!

- Milyen főbb események, változások történtek nálatok a holt szezon alatt?
- Jelentősen átalakult a keretünk a szezon végeztével. Nem lesz egyszerű feladat az új játékosok beépítése a csapatba, de előzetesen a tavalyi szezont is a csapatépítésnek szenteltük és rég várt eredmény lett a vége. A végső sikertől függetlenül, nem állhatunk meg! Nem ülhetünk a babérjainkon, mert itt az új szezon, az új kihívások! Egy bölcs edzőm mondta a csapatépítésről: „A jó szokásokat meg kell tartani! A rosszakat el kell felejteni és helyettük újabb jókra kell szert tenni!”. Jelenleg ezen dolgozunk!

- Kiket lehet kiemelni mint fontos érkezők és kik voltak esetleg a fontos távozók a csapatból?
- 6 új játékossal gyarapodott a létszámunk. Egy rovott múltú és egy utánpótlás múlttal rendelkező játékos mellett, egy 4 tagú ex-Drago Skorpiók különítménnyel erősödtünk. Nem mellékesen, ez a 4 játékos hosszú évek óta kiemelkedett a Skorpiók csapatából. A távozóink között is találhatóak rovott- illetve komoly amatőr és utánpótlás múlttal rendelkező játékosok. Volt aki a kora vagy egészségi állapota, volt aki vidékre költözése miatt döntött a távozás mellett!

- Mit szabad tudni a csapat edzőjéről?
- Inkább edzőiről! Csapatunk igen erős edzői stábbal rendelkezik! A vezetőedzői teendőket az UTE nevelésű, 40 szeres válogatott Borbás Gergely látja el, aki jelenleg az FTC sorait erősíti. Mellette a szintén veretes élvonalbeli szerepléssel büszkélkedhető Kordisz András áll a csapat rendelkezésére, aki egyedülállóként két csapat edzőjeként is MAJL győztes lett, ráadásul két egymás utáni évben. A kapusok edzését jelenleg egy fiatal utánpótlás kapus vezényli, aki a legújabb védési technikákat oktatja hálóőreinknek.

- Mit tartasz a csapat erősségének és esetleg gyengeségének?
- A csapat erősségének az egyéni képességek mellett azt a morális szintet tartom, amit a tavaly csapatunk mellett rövid ideig tevékenykedő Hetler Ádám érkezésével volt szerencsénk megtapasztalni! Ezt Borba csak fokozni tudta, aminek meg is lett az eredménye. A legnagyobb gyengeségünk a borzalmas helyzetkihasználásunk. Ez nálunk már hagyomány. Ki merem jelenteni, a helyzetek százalékos értékesítése nálunk volt idáig a legalacsonyabb a ligában. Ezen mindenképpen változtatni fogunk!

- Mik a csapat célkitűzései a 2010-2011-es MAJL szezonra?
- Terveink között elsődlegesen a címvédés szerepel! De legalább ennyire fontos, hogy ezt jó hangulatban, sok pozitív élményt adóan érjük el!

Nincsenek megjegyzések: