2010. december 8., szerda

MAJL - második forduló és pár sor a harmadikról

A jegyzőkönyvek még nem állnak rendelkezésemre, de akkor is megírom ezt a postot, hiszen a második forduló is lassan töréntelem már. Sőt, gőzerővel közeledik a harmadik kör, amely valószínűleg sokat alakít az idei bajnokság erősorrendjén. A hétvégén száz százalékos maradt a Hevület és a Ferencváros, nyerni tudott a címvédő Újpest, pofonba szaladt bele a Jégveled, és továbbra is pont nélküli a Jegesmedvék és Szittyák csapata.



A Hevület az Hevület. Hevület SE – Jégveled KSE 7:1
A szokásos és tőlem elvárható módon a Jégveled meccsével kezdeném. A csapat első fehérvári túrája nem ígérkezett könnyűnek és sajnos súlyos vereség is lett a vége, a futóórás 90 perc után azonban mégsem volt igazán senki elkeseredve.
A Jégveled ugyanis mezőnyben teljesen egyenrangú partnere volt a hazaiaknak, akik sajnos azonban könyörtelenül kihasználtak minden ziccerüket, minden védelmi megingást és minden bizonytalanságot a kapuban. A hálót ezúttal nem Alex védte, de a végeredményt igazságtalanság lenne a most debütáló Forgács-Urbán kettős nyakába varrni. A felállás a múlt héthez képest egyebekben nem sokat változott, ugyanazok a játékosok vették fel a kesztyűt mint a
múlt héten a macik ellen.

Az első harmadban kicsit bizonytalanul indult be a gépezet és két gyorsan bekapott gólnak köszönhetően a meccs inkább arra szolgált, hogy felmérjük hol is tartunk. Összegezve: alakul a csapatjáték, sokkal jobbak voltak a passzok és látszott a játékon az ötletesség. Két dolog hiányzott igazán: kicsit több határozottság a védekezésben és a ziccerek könyörtelen kihasználása az ellenfél kapuja előtt. Természetesen ezek elég nagy hiányosságok egy jégkorong-csapat esetén, de összességében a játék reményt keltő volt, a fiúk nem szidták egymást, próbálkoztak, küzdöttek.

A Hevület játékosai azonban nagyon rutinosan, jól helyezkedtek, gyorsan lendültek védekezésből támadásba, higgadtan ütögették a gólokat, és nem utolsósorban meg kell említeni, hogy egy egészen kiváló kapusteljesítmény is hozzájrult ahhoz, hogy egyedül Konrád Máriónak sikerült bevenni a hálójukat.

A Hidegfront nyolc fővel szórakozta végig a fehérvári találkozót, életünk és testi épségünk ezúttal nem forgott veszélyben, mindössze a dobverőket törtük össze és ujjunkról szedtük le a bőrt új hangszerünk, Dübörgő sikeres debütálása alkalmából.

Egyelőre magasan szárnyalnak a zöld-fehér Pingivnek. Ferencvárosi Pingvinek – Szittyák 13:2
A részletek pontos ismerete nélkül is kijelenthető, hogy a Szittyák csapatának idén is erősen kell küzdenie azért, hogy ebben a mezőnyben pontot vagy pontokat tudjanak szerezni. A múlt héten a bajnoki címvédőt kiütő zöldek ezúttal nem voltak túl nagy feladat elé állítva és fölényes győzelmüknek köszönhetően a táblázat első helyéről várják a folytatást.

Pontok távoztak, ezúttal Újvárosból. Fehérvári Jegesmedvék – Újpest 2:6
Dunaújvárosban került megrendezésre az első kör két vesztes csapatának, a medvéknek és a liláknak az összecsapása, ami nagy csatát hozott és csak a harmadik játékrészben dőlt el. Ekkor egy „hazai” egyenlítés után indult be a címvédő hengere és végül nagy különbséggel tudtak idegenben meccset nyerni. Az újpestieknek erre a három pontra a múlt heti vereség ismeretében égetően szükségük volt, a Jegesmedvék pedig továbbra is pont nélkül szerénykednek ebben a bajnokságban.

Hazai pálya. Szombathelyi Pingvinek – White Sharks HC - elmaradt
A szombathelyiek idei szezonja hasonlóan indul a tavalyihoz, rögtön az első hazai találkozójuk elmaradt. Ezúttal ugyanaz a White Sharks nem utazott el a találkozóra, akik tavaly sem tették meg ugyanezt. Akkor az újrajátszás helyett végül is adminisztratív úton 5-0-val szerezték meg a Pingvinek a pontokat, reméljük erre idén nem kerül sor.

A harmadik forduló találkozói.
Újpesti TE – Hevület SE

A forduló csúcsderbije. Az eddig száz százalákos Hevület két nagyarányú győzelemmel hangolt a tavalyi bajnoki döntő visszavágójára, és egy újabb diadallal végérvényesen igazolhatja az esetleges kétkedők számára, hogy a bajnoki cím legkomolyabb várományosai közé tartozik. Az újpestiek újvárosi győzelmükkel gyorsan visszatértek a helyes vágányra és egy Hevület-skalppal végleg kiköszörülhetik a Fradi ellen keletkezett csorbát. Sokmindent meghatározhat tehát a hétvégi találkozó, bár még csak a bajnokság legelején tartunk.

Szombathelyi Pingvinek – Jégveled KSE
A Jégveled biztosan ott lesz a vas-megyei székhelyen, így a Pingvinek megtarthatják hazai debütálásukat. A tavalyi 6-2-es győzelemmel alighanem idén is elégedettek lehetnének.
A vendégek ötmeccses idegenbeli szériájuk második állomására érkeznek. Az elsőt, fehérváron elbukták, és egy újabbb vereség a tavalyi rosszemlékű szezon emlékeit elvenítené fel sokakban. Reméljük, hogy a sokat kritizált pálya sérülésmentes játékra alkalmas lesz, és hogy a tavalyi játékvezetői stílust és az ebből fakadó vitás eseteket is elkerülhetjük idén.

White Sharks HC - Ferencvárosi Pingvinek
A Sharks nem játszott a második körben, így most jött el az alkalom, hogy az első fordulóbeli vereség után elkezdják gyűjteni a pontokat. Erre a két nagyarányú győzelemmel kezdő, jelenlegi listavezető ellen kellene alkotni valamit, akik ráadásul újabb győzelmükkel ezt a pozíciót tovább erősíthetik.

Szittyák - Fehérvári Jegesmedvék
Ha valamikor, akkor éppen most jön jól ez a meccs a Jegesmedvéknek, hiszen győzelmük valószínűsíthető, és ezzel megszerezhetik első pontjaikat két vereség után. A Szittyák csapatának e meccs után két nehéznek ígérkező idegenbeli kirándulásra kell felkészülnie (Hevület, Sharks)


Nincsenek megjegyzések: