2009. november 13., péntek

MAJL első forduló és beharangozó

Na mi történt az első játéknapon, és mi várható a következőben? Szerintem tekintsük át, ki hogy áll! Nem?

Kicsit elmaradásban vagyok, de igyekszem nem kapkodni.
A múlt héten sikerült minden meccset lejátszani, így teljes fordulót rendeztek a Magyar Amatőr Jégkorong Liga alapszakaszában. Röviden suhanjunk hát végig távirati stílusban az eseményeken, és nézzük meg mi várható ezen a hétvégén.



A csoport

Drago Skorpiók – Jégveled 1-10 (1-1, 0-6, 0-3)

Az eredeti időpontot egy héttel korábbra hozva, a bajnok és címvédő Jégveled látogatott (papíron) a Skorpiókhoz.
Az első harmadban a hazaiak remekül helytálltak, megszerezték a vezetést (és ezzel a bajnokság első gólját), remekül védő kapusuknak köszönhetően pedig sokáig őrizték is az eredményt. A Jégveled a szünetre egyenlített, majd a hátralévő két harmadban érvényesítette a tudásbeli különbséget, és végül fölényes győzelemmel kezdte a szezont.

Gólszerzők:
1-0 Kovács Zsolt (Endreffy Zoltán)
1-1 Konrád Márió (Imre Róbert)
1-2 Gáborik Roland (Imre Róbert)
1-3 Szabó Tamás (Kondrát Péter)
1-4 Bárány Bence (Konrád Márió)
1-5 Adler Tamás (Szabó Tamás, Zsíros Gábor)
1-6 Máthé Attila (Imre Róbert, Gerőfi Gábor)
1-7 Bárány Bence (Rozgonyi Gábor, Konrád Márió)
1-8 Gerőfi Gábor (Konrád Márió, Bárány Bence)
1-9 Kondrát Péter
1-10 Görög Márton (Szabó Tamás, Adler Tamás)


Fehérvári Jegesmedvék – Ferencvárosi Pingvinek 2-4

A csoport rangadóján a Pingvinek szereztek vezetést, amit a hazaiak még ki tudtak egyenlíteni. Nem sokáig tartott azonban az öröm, hiszen a fővárosi csapat újra betalált, és az előnyt végig megőrizve nagyon fontos idegenbeli győzelmet szerzett az egyik nagy riválisa ellen.

Gólszerzők:
0-1 Meggyes István (Völcsey Krisztián, Hajdú Mátyás)
1-1 Mathesz Dávid (Baltavári Gábor)
1-2 Csiki Attila (Malachowsky Csaba, Kun László)
1-3 Meggyes István (Csiki Attila)
2-3 Gyűrűs Szabolcs
2-4 Csillag Béla (Malachowsky Csaba)


A csoport állása:


A második fordulóban bemutatkoznak a Szombathelyi Pingvinek, akik a Jégveledhez látogatnak. A meccset november 14-én rendezik az újpesti csarnokban 21:00 órai kezdettel (lehet hogy kicsit előbb). A bajnokcsapatnak természetesen igen fontos lenne az újabb két pont, de a vasiak is bizonyára szeretnék emlékezetessé tenni a csapat debütálását.

Vasárnap, november 15-én, 18:00 órátől kezdődik a Drago Skorpiók és a Ferencvárosi Pingvinek összecsapása. A Skorpiók újabb vereségük esetén alighanem komoly hátrányba kerülnének a számukra kitűzhető esetleges harmadik feljutó helyért folyó küzdelemben, míg a Pingvinek újabb két ponttal készülhetnének a jövő heti, Jégveled elleni rangadóra.


B csoport

UTE – Hevület 2-5 (0-3, 1-1, 1-1)

Az új néven induló BVSC is hazai vereséggel kezdte a szezont. Az idén is az elsőszámú bajnokesélyesek közé sorolt Hevület sima 3-0-val nyitotta az első harmadot.
Az újpestiek a második és a harmadik harmadot is ikszre hozták, hátrányukon tehát nem tudtak faragni, így a következő találkozókon kell elkezdeni gyűjtögetni a pontjaikat.

Gólszerzők:
0-1 Dékány Gergely (Mayer István)
0-2 Fehér Ferenc (Meretei Tamás)
0-3 Dékány Gergely (Bakos Gergely, Mayer István)
1-3 Kovács Gergely (Gangel László)
1-4 Miklós Attila (Kassai Zoltán, Börczi Tamás)
2-4 Schittler Ákos (Homenko Alekszej, Joós Zoltán)
2-5 Fehér Ferenc (Cseh Péter)

White Sharks – Szittyák

Az új játékosokkal megerősödött cápáknak alaposan meggyűlt a baja a Liga másik újoncával, a Szittyákkal szemben. A lelkes vendégek szereztek vezetést, és a mérkőzés nagy részében kezükben is volt a győzelem.
A White Sharks végül mégis megrázta magát, sikerült egyenlíteni, fordítani, majd az előnyt még egy góllal megtoldani. Az egyetlen hazai győzelemmel végződő találkozón bezsebelték tehát azt a két pontot amit alighanem a szezon előtt is beterveztek maguknak. Erre ebben a csoportban bizony szükségük is lesz!

Gólszerzők:
0-1 Szívós Tóth László (Gubicz László)
1-1 Király Zsolt (Péterhegyi Zsolt, Lovász Tibor)
1-2 Csipő Károly (Sándor György)
2-2 Péterhegyi Zsolt (Király Zsolt)
3-2 Kis Gyula (Molnár Péter)
4-2 Lovász Tibor

A csoport állása:


A következő körben javíthatnak a Szittyák igaz, ehhez Debrecenbe kell utazniuk a most pihenő Sólymok elleni meccsre. Mint mindenki tudja a cívisvárosból bizony nem könnyű győzelemmel távozni...

Az újpesti csarnokban szombaton, 14-én csap össze a White Sharks az Újpesttel. A cápák pontszerzése meglepetés lenne, és alaposan meg is bolygatná az esélyeket, ezért a lilák alighanem keményen oda fogják tenni magukat ezen az estén.

Nincsenek megjegyzések: