2010. január 11., hétfő

Izguljon a többi!

Elérkezett a bajnokság alapszakaszának utolsó előtti-előtti fordulója, ami három mérlőzés lejátszását jelentette. Gyors átekintés.


A Magyar Amatőr Jégkorong bajnokság alapszakaszának utolsó fordulói – sajnos – már inkább csak a matekatikai valószínáségek beteljesülésével, illetve azok késleltetésével telik. Lássuk gyorsan, mi mint van.

Az A-csoportban a Jégveled a január harmadikán bepótolt Szombathely elleni vereségével gyakorlatilag kiszállt a felsőházért folytatott versengésből. A győztes vasiak ezen a hétvégén lejátszották második hazai meccsüket, melyen 5-3-ra újra sikerült diadalmaskodniuk a Fehérvári Jegesmedvék felett.
Ez elsősorban jó hír maguknak a hazaiaknak, akik így már minden más eredménytől függetlenül valóban biztosították maguknak a felsőházi rájátszást érő helyet.
Másodsorban jó hír a Fradinak és a B-csoport feljutóinak, hiszen ezzel a Sz. Pingvinek visszavágtak az odavágós 1-8-as vereségükért, és ez azt jelenti, hogy a vitt pontok tekintetében szépen oszlanak a pontok.

A csoport másik mérkőzésén a Jégveled csapata egy parádés első egy ivsszafogottabb második és egy kiegyenlített harmadik harmad után fektette két vállra a már korábban továbbjutott Ferencvárosi Pingvineket. A győzelem igazi szépségtapasz volt a csalódásért, ami ebben a szezonban a sárga mezes csapatot és szurkolóit érte.

A csoport állása:
Ferencvárosi Pingvinek 9 pont (7 mérkőzés)
Szombathelyi Pinginvek 8p (5 m)
Fehévári Jegesmedvék 6p (6 m)
Jégveled KSE 5p (7 m)
Drago Skorpiók 2p (5 m)

A következő fordulóban a két sarki társaság (Pingvinek vs. Pingvinek) küzd meg egymással az értékes felsőházi pontokért. A győztes csapat 6 pontot fog magával vinni a rájátszásba!

Mindehhez az is kell, hogy a Fehérvári Jegesmedvék hozzák a kötelezőt, és hazai pályán legyőzzék a most pihenő Drago Skorpiókat. Amennyiben ez teljesül, akkor a mackók is bemasíroznak a legjobb hat csapat közé. Így az utolsó forduló, illetve az elmaradt Szombathely- Drago meccs pusztán a presztízsről fog szólni.

Amennyiben a Fehérvár mégsem nyer, akkor az utolsó fordulóban hazai pályán kell azt megtennie a Jégveleddel szemben. Erre azonban, valljuk meg minimális (0,00001%) az esély, így ha sikerül is a sárgáknak győzniük Fehérváron, elmondhatják magukról, hogy a Drago Skorpiók elleni vereségen múlott a továbbjutás... Persze ez csak egyféle szcenárió.

A B-csoportban csak azért nincs biztos továbbjutó, mert immár a harmadik Debrecen meccs maradt el, ezúttal a White Sharks ellen, így bár a Hevület Pesterzsébeten begyűjtötte a két pontot a Szittyák ellen (13-2), matematikailag még mindig nem jutott tovább.

Az következő fordulóban a cápák és a Hevület találkoznak Székesfehérváron, ahol az utolsó rájátszásbeli pontok is behúzásra kerülnek valamelyikük neve (és meglévő két-két pontja ) mellé.

A csoport állása:
Újpest 10p (6m)
White Sharks 8p (6m)
Hevület SE 8p (6m)
Debreceni Sólymok 0p (3m)
Szittyák 0p (5m)

Nincsenek megjegyzések: