2010. március 26., péntek

Magyar Amatőr Jégkorong Liga 2009/2010, 3. rész: a LEG-ek II.

Vége. A Magyar Amatőr Jégkorong Liga 2009/2010-es szezonjából már csak egyetlen hétvége, persze a legfontosabb, van hátra. Harmadjára kezdek így bejegyzést, amiből kitűnik, hogy egy sorozat újabb epizódja következik. Az értékelés harmadik részében az egyéni teljesítményekre helyezem a hangsúlyt

Egy MAJL-hoz hasonló bajnokságban rengeteg statisztika és mutató készíthető. Lehetne figyelni a legsűrűbben előforduló mezszíntől kezdve a leghangosabb szurkolótáboron keresztül a rolba átlagsebességéig mindenfélét. Én azt gondolom az alábbi sorokban mégis sikerül a legérdekesebb LEG-eket sorra vennünk, most egyéni szinten.

A gólkirály
Az idén ugyanúgy mint tavaly, ismét a Jégveled gólvágója, Adler Tamás szerezte a legtöbb gólt a bajnokságban. A tavalyi 23 gólja után idén 26 találatig jutott. A góllövőlista élmezőnye:


Gólpassz lista
Az asszisztok terén hatalmas a Jégveled dominancia, hiszen a lista első négy helyét is ezen csapat játékosai foglalják el. Közülük a leghatékonyabban Zsíros Gábor segítette társait, aki 27 alkalommal volt benne gólt eredményező akcióban.


Kanadai táblázat
Az előbbi két listából kitalálható, hogy Adler Tamás ezt a címét is megvédte az idén, összesen 42 pontot gyűjtve (26 gól, 16 assziszt, tavaly: 43p, 23g, 20a).


A fenti három lista áttekintése után joggal merülhet fel egyesekben, hogy a Jégveled játékosok ilyen dominanciája nagyban köszönhető annak, hogy az alsóházban már csak gyengébb ellenfelekkel találkoztak, miközben a többieknek esetleg a felsőházban igazi parázsmeccseken kellett bizonyítaniuk. Nos, kielégítem a kiváncsiságot, ugyanezen listák így néztek ki, az alapszakasz után, a rájátszás előtt:


Kétségtelen, hogy a hat utolsó meccs tehát segített a raszta-csapaton, de szégyenkezni egyénileg addig sem volt ok. A tavalyi bajnok kitűnő egyéni képességeit bizonyítják a már lezárult év végi szavazások is, melyek során a csapatvezetők által posztonként jelölt játékosok közül kerülnek ki az adott év különdíjasai:

A jegjobb csatár
A szavazás alapján a tavaly a legjobb hátvéd címet megszerző Zsíros Gábor, a Jégveled 91-ese, most hazaviheti a legjobb csatárnak járó díjat is. Az univerzális játékos eredményes évet zár, hiszen megnyerte a gólpassz versenyt is, reméljük, jövőre csapatban is sikeresebb lesz. Szintén gratulációt érdemel az újpesti Gangel László, aki két éve már megnyerte ezt a díjat és idén is mindössze egy szavazattal lett második. A szavazás végeredménye:




A jegjobb hátvéd
A szoros versenyben végül a bajnokság során szerzett pontok rangsoroltak. Konrád Károly 53 évesen nyerte meg a díjat, amihez a rutin mellett a vállvédő nélküli töretlen lelkesedés is kellett. A gratuláció mellett még öt szezont kívánok neki innen is!


A legjobb kapus
A Liga egyetlen női játékosa, a válogatott Gyömbér Mónika csupán több kapott gólja okán lett idén második a hálóőrök versenyében. A győztes a döntőre készülő Hevület cerberus, Szabó Richárd lett. Gratulálunk!


A legtöbb kiállítás
A jegyzőkönyvek alapján az idén a bajnoki címre törő Újpestiek rendelkeznek a legkeményebb párossal.


A legtöbb pont egy meccsen
A Debrecen elleni 17-5-ös Újpest diadal alkalmával történt, hogy Mezőcsáti Tamás, a lilák játékosa 3 gólja mellett hét gólpasszt is adott, így összesen 10 pontot szerzett, ami rekord az idei sorozatban!

A legtöbb gól egy meccsen
A Jégveled legnagyobb diadalt hozó idei meccsén, a Ferencváros ellen 12-5-re megnyert rangadón a Liga gólkirálya Adler Tamás fogta ki a legjobb napot, és egymaga vállalta a gólok felét, számszerint hatot. Lehet ennél többet?

A legtöbb gólpassz egy meccsen
Konrád Károly egymaga nyolc asszisztot jegyzett a Szittyák ellen 15-2-re megnyert találkozón. Ez volt a legsikeresebb teljesítmény ebben a kategóriában.

Ezekkel az adatokkal zárom a Magyar Amatőr Jégkorong Ligát összességében elemző sorozatomat. Terveim szerint hamarosan jelentkezem a csapatokra bontott meglátásokkal. A hétvégi döntőkhöz mindenkinek jó szurkolást kívánok!


2 megjegyzés:

Dromosz írta...

Gabi, továbbra is úgy gondolom, hogy te egy állat vagy! :) Klinikai eset. Hogy ilyeneket írogatsz... De végtelenül büszke vagyok rá, hogy ismerhetlek! :)))))))

Gabi írta...

:)) Látod Danikám már ezért megéri!!!