2010. október 19., kedd

A MAJL csapatainak 2009/10-es szezonja 2. rész – Szittyák

A pesterzsébeti Szittyák csapata most először indult el a Magyar Amatőr Jégkorong Ligában, a nagyközönség számára – azt gondolom – ismeretlen csapatként. Az összegyűlt erős mezőnyben egy küzdelmes és kihívásokkal teli szezont kellett végig verekedniük. Ennek az első bajnoki évnek a tapasztalatai remélhetőleg arra sarkallják a rengeteg játékost felvonultató együttest, hogy idén ismét próbálkozzanak, és próbálják megnehezíteni a többiek életét.

A csapat az utólagos eredmények ismeretében az igen erős B csoportba került besorolásra az alapszakasz küzdelmei előtt. Ennek ellenére, vagy éppen ezért, első találkozójukon a White Sharks ellen bizony nem vallottak szégyent. A csapat első számú „sztárja”, Szívós Tóth László révén megszerezték a vezetést, és megnyerték az első harmadot. Csípő Kristóf 1-1 után ismét gól lőtt, ám ezután a cápák felülkerekedtek az újoncon, a vége 4-2-es vereség lett.

Amilyen jó volt a bemutatkozás, olyan gyengére sikerültek az ezt követő fellépések. A második forduló, a Sólymok ellen elmaradt (a találkozót később játék nélkül 5-0-val a debreceniek kapták), majd a Hevülettől 12-1-re, az Újpesttől pedig 14-1-re sikerült alulmaradni.

A White Sharks elleni visszavágón aztán már gólt sem lőttek, (5-0), majd a Debrecen elleni újabb elmaradt találkozó után jött egy 13-2-es vereség a Hevülettől, és egy 8-1-es az Újpest elleni második meccsen.

Az alapszakasz utolsó találkozóján pótlásra került a Debrecen elleni második elmaradt derbi. A csúfos nulla pont mellé itt volt a lehetőség szerezni valamennyit, és az első harmadban igazi kard ki kard küzdelemben sikerült is 2-2-re alakítani az eredményt, idősb és ifjabb Kokán Mihály góljaival. A második negyedben Forgács Zoltán megszerezte a Szittyáknak a vezetést, ám Dániel Csaba egalizált és így a döntés az utolsó játékrészre maradt.

Ebben a húsz percben Forgács újabb gólt ütött, de ez sem volt elég, a Debrecen kettővel válaszolt, és végül is 5-4-es vereséget mért a Szittyák csapatára.

Az A-csoport végeredménye:

Nem volt kérdés tehát az alsó ház, ahol a csapat az első körben 15-2-es pofont kapott a Jégveled-től.

Ezután viszont történelmi tett következett, a csapat megszerezte története első MAJL-győzelmét, méghozzá a 9. helyre szintén pályázó Drago Skorpiók ellen! A futó órával játszott találkozón hőseink Gubicz László révén szereztek vezetést, amit Serdült András először, majd Kovács András gólja után, másodszor is kiegyenlített.

A feszült találkozón a Szittyák megérezték a lehetőséget, nagyon akartak nyerni, ezért keményen vetették bele magukat a csatába. A második harmadban Kokán Mihályt előtt könyöklésért, majd feltartásért küldték ki 2 percre a büntetőpadra. A hajtásnak meglett az eredménye, Forgács Zoltán góljának köszönhetően 3-2-es vezetéssel kezdődött az utolsó játékrész.

Ebben a 30 percben aztán elszabadult a pokol! Egy kettős kiállítás után Kovács András révén már két gól volt az előny, majd egy kemény összecsapás után Forgácsot és az ellenféltől Endreffy Zoltánt is végleges kiállítással küldték padra. A szerencse a szittya csapat mellé állt, Hidvégi Zsolt újabb gólt szerzett, ezzel pedig már 5-2-re mentek az erzsébetiek.

Két percre rá Csípő Kristófot is végleg kiállították, de ez úgy látszik csak használt, hiszen Kovács megszerezte önmaga harmadik, csapata hatodik gólját is 85:20-nál. A Drago-k már csak kozmetikázni tudtak az eredményen, így végül 6-3-ra a Szittyák csapata nyerte meg a találkozót.

Az alapszakasz játékos-statisztikái (nagyítás a képre kattintva!):

Amiből túl nagy lendületet nem tudtak ugyan venni (1-9 a Debrecen 2-17 a Jégveled, majd 2-6 a Dragok elleni újabb meccsen), de a Sólymok ellen még sikerült egy elmaradt meccsen papíron 5-0-ával szerezni még két pontot.

Végeredményben első szezonjukban a Szittyák a MAJL 9. helyén végeztek. A ligában a legtöbb, szám szerint 33 játékos kapott szerepet a lejátszott 12 találkozón. A legeredményesebb közülük az öt gólig jutó Gubicz László lett, aki a csapat legnagyobb sztárja is volt, lévén hogy a legtöbb aszisztot (5), így értelemszerűen a legtöbb pontot (10) szerezte a szezon során.

Az alsóház játékos-statisztikái:



Nincsenek megjegyzések: