2010. október 20., szerda

A MAJL csapatainak 2009/10-es szezonja 3. rész – Debreceni Sólymok

A Debreceni csapat először nevezett a bajnokságra, majd visszalépett. Végül a küzdelmektől szintén elálló Újvárosi Hokillák helyére beugróként mégis elindultak a MAJL 2009/10-es küzdelmeiben.

Sajnos azonban a csapatot (és ezzel ellenfeleiket) a távolságok, az időpontok és egyéb szervezési hiányosságok gyakran hátráltatták. Emiatt a Sólymok játszották le a legkevesebb meccset az idényben, szám szerint tizet (nem számítva a Jégveled elleni helyosztó mérkőzést).

Első találkozójukat csak a harmadik körben vívták, miután az első körben szabadnaposak voltak, a második, Szittyák elleni meccsük pedig elmaradt. A White Sharks ellen azonban már végre jégre léptek, ám ez aligha számított túl nagy örömnek, hiszen hazai pályán beleszaladtak egy alapos, 8-2-es zakóba.

Ezután újra elmaradt egy meccs, ezúttal az Újpest ellen, amit a Liga szervezési hiányosságok miatt gyorsan a liláknak adott 5-0-ás gólkülönbséggel. Nem kezdődött tehát jól az idény és nyilvánvalóvá vált, hogy a felsőházra kevés lesz idén is az esély. A Hevület ellen a fehérvári 3-7 ezt nyilvánvalóvá is tette.

Egy újabb szabadnap után a Szittyák elleni hazai illetve a White Sharks elleni idegenbeli meccs ismét elmaradt, így lassan komolytalanná téve egyrészt a debreceniek szezonját, másrészt a B-csoport alapszakaszbeli küzdelmeit.

Legközelebb csak a kilencedik körben, Újpesten léptek pályára a Sólymok, de bár ne tették volna, annak ellenére, hogy öt gólt is sikerült ütniük, kaptak 17-et!!! Nagyjából végleg eldőlt, hogy lehet készülni az alsóházra.

A B-csoport végeredménye:
A Hevület ellen hazai pályán sikerült megint sok gólt szerezni, szám szerint hatot. A dolog szépséghibája, hogy kaptak emellett tizenhármat. A Sólymok neve mellett továbbra sem szerepelt pont a bajnokságban…

Arról, hogy ez megváltozzon, arról a Liga vezetése, és egy bepótolt mérkőzés döntött. Először is 5-0-val a cíviseknek írták a Szittyák elleni második fordulóból elmaradt meccset. Igaz, a White Sharks kapta ugyanígy 5-0-val a 8. kör elmaradt meccsét.

Bepótolták viszont a hetedik körben elmaradt Szittya meccset, ahol végre a Debreceni Sólymok a pályán is megmutatták, hogy tudnak győzni. Az öt lőtt gólon a társaság öt tagja osztozott, és mivel az ellenfél csak négyet tudott ütni, így a csoport negyedik helyét megszerezve jutottak az alsóházi rájátszásba.

Az alapszakasz statisztikái (nagyítás a képre kattintva):
A végső négyesben aztán mondhatjuk, hogy folytatódott a sikerszéria, hiszen az A-csoport utolsó helyezettje, a Drago Skorpiók ellen sikerült egy idegenbeli győzelmet is aratni. Méghozzá két gólosat (4-2).

Hiába azonban a jó előjelek, a következő fordulóban az ellenfél a szezon során a becsületében legázolt Jégveled csapata ellen kellet jégre lépni. A jama-banda csapat csak négy lőtt gól után engedte, hogy Ládí Rudolf szépítsen, ettől a debreceniek megzavarodtak egy kicsit és gyorsan kaptak még négyet. A vége egy 10-2-es vereség.

Ám a hokiban is az a jó mint a legtöbb sportban, rögtön jön a következő mérkőzés, lehet javítani, lehet bizonyítani. Különösen igaz ez, ha a csapat ellenfele a Szittyák csapata, akikkel ismét sikerült a pályán lejátszani a találkozót. Nem is akárhogy, hiszen a cívisváros fiai a szezon egyik legjobb produkcióját nyújtva 9-1-re diadalmaskodtak Pesterzsébet ősmagyarjai ellen.

Ha egy üzlet beindul… És hogy ha ismét a Dragok ellen kell játszani…
Akkor a Sólymok a legeredményesebb meccsükként emlékezhetnek erre a februári délutánra. Az első két harmad játékideje már 8-0-s hazai vezetést termett, majd a végső játékrészben egy kis kihagyás (és két gyors kapott gól) után a 11-2-őt is ki kellett írni a Debreceni Jégcsarnok eredményjelzőjére. Kozma Attila nevét mindenképp ki kell emelnünk, hiszen a fiatalember 4 gólja mellé 3 asszisztot is felíratott magának a jegyzőkönyvbe. Ez volt a hajdúságiak legjobb egyéni teljesítménye egy meccsen belül a szezonban.

A rájátszás utolsó meccsén aztán még egy bravúrosnak mondható eredménnyel sikerült egy pontot otthon tartani a Jégveled ellen (3-3), majd a Szittya meccset szintén nem játszották le. Ez utóbbi ismét egy adminisztratív hazai 5-0-s zakót jelentett.

Az alsóházi statisztikák:
Az eredmények alapján a Sólymok rászolgáltak, hogy a Jégveled ellen megmérkőzzenek a bajnokság hetedik helyéért. Az újabb budapesti kirándulás azonban nem sok jót hozott. Az akkor még bajnoki címvédő ellenfél egy 9-1-es, sima győzelmet aratott, és így múlt időbe tette hőseink számára a MAJL 2009-2010-es szezonját.

A Debreceni Sólymok csapata 21 játékosnak adott lehetőséget a bajnokság során. Kilenc találatával házi gólkirály lett Kövér Balázs, aki 13 ponttal a legeredményesebb támadónak is bizonyult. Kozma Attila és Szabó Attila 12-12 ponttal igyekezett vele lépést tartani, előbbi 7 góllal, 5 passzal, utóbbi 6-6 találattal és assziszttal adott munkát a statisztikusoknak.



Nincsenek megjegyzések: