2010. december 1., szerda

A MAJL első fordulója zanzásítva!

Az előző évekhez képest kicsit megkésve, de november 25-én végre elindult a MAJL 2010/11-es szezonja. Ebben az évben nyolc csapat, új lebonyolítás, mindennél kiélezettebb küzdelem, dicsőség és bukás, vér és veríték fogja jellemezni a bajnokságot. Minden eddiginél több izgalmas mérkőzés, gól, emlékezetes pillanat és igazi legendák fognak születni, ezt ígérik a szervezők. Ennek az őrült hajszának az első állomásáról olvasható az alábbi bejegyzés


Győzelem! Jégveled KSE – Fehérvári Jegesmedvék 4 : 2

Kezdjük a számunkra legfontosabbal: a Jégveled ismét győzelemmel kezdte a szezont. E kijelentés mögött azonban sokkal több is rejlik. Nemcsak azért más ez a siker, mint a tavalyi szezonkezdet a Drago Skorpiók ellen, mert az új rendszerben ezért már három pont jár, hanem azért is, mert egy olyan ellenfelet sikerült legyőzni, amely ellen a tavalyi sorozatban nem sikerült nyerni.

A tavalyi keretbe szerencsére visszatértek a sérültek, így – bár most még igen halkan – reménykedünk benne, hogy sikeresebb lesz a szezon a csapat számára is. Az elmúlt bajnokság tapasztalataiból kiindulva azonban senki sem volt nyugodt, és ezt a feszültséget érezni is lehetett a játékosokon. Nem igazán találtuk a ritmust – ez nagyjából igaz az ellenfélre is – kevés volt a végigjátszott akció, majd jött az, amit tavaly már megszokhattunk: kaptunk egy gólt. Alex sajnos csak a vonal mögött tudott ráfogni a korongra, így a nyolcadik percben a Jegesmedvék kapitánya, Milus Ádám megszerezte az idei MAJL-szezon első találatát!

Nem sokat változott ezután sem a helyzet, és még az első harmadban Szenes Gabi kiálltása után (háromszor küldték ki összesen), emberelőnyből a vendégek második góljukat is megszerezték Blág Szabolcs révén. A hangulatot aztán Horváth Árpád törte meg, aki még a szünet előtt szépített, így egygólos hátrányban játszottuk végig az első harmad maradék részét, majd az eseménytelenre, és unalmasra sikerült másodikat is, ahol nem született újabb találat.

A harmadik harmadra azonban egy olyan Jégveled érkezett, akik végre haraptak, csúsztak, küzdöttek és nem utolsósorban végre a szerencse is melléjük pártolt. Annak ellenére, hogy a harmadban töbször voltunk emberhátrányban, mint nem (nem egyszer kettős hátrányban is játszottunk), a Konrád Márió nevével fémjelzett „sor” három gólt is tudott szerezni. Márió (és mások) három passzából először Imre Róbert, majd Konrád Károly végül pedig zárásként Kondrát Péter talált a vendégek hálójába, így ezzel az utolsó harmaddal sikerült megnyerni a találkozót.

A játékosok reakcióiból (egymásra ugrálós gólöröm) is látszott mekkora feszültség is tört ki a csapatból, hiszen a tavalyi sikertelen évet követően nagyon fontos volt győzelemmel kezdeni a szezont. A lelkesedés a lelátóra is átragadt, ahol végre szívből lehetett éltetni a csapatot.

Természetesen már ott megfogalmazódott: nem szabad messzemenő következtetéseket levonni még. Az irány jónak tűnik de a játék még akadozott és észrevehető volt, hogy a csapat húzóemberei nincsenek még igazán csúcsformában. A Jegesmedvék elleni győzelem nagyon jó alap lehet, és erre bizony szükség is volt, hiszen a Jégveled nehéz sorsolásának, illetve egy pályaválasztói jog cseréjének köszönhetően három meccses idegenbeli körútra indul (Hevület, Szombathely, Ferencváros).

A Jegesmedvéknek sincs okuk búslakodni, hiszen a jelenlegi bajnoki szisztémában sokkal kevesebb bajt jelent egy vereség, ezen a héten pedig a bajnoki címvédőt, a Ferencváros ellen nagyarányú vereséget szenvedő Újpestet fogadják majd.

A tavalyi hó. Szittyák – Szombathelyi Pinvinek 1 : 14

Időrendben a második találkozót Pesterzsébeten játszották, ahol a tavalyi szezon két újonccsapata csapott össze. Hogy mekkora a különbség a két társaság között, azt már tavaly is sejteni lehetett, azonban egymás ellen ezt most mutathatták meg először. A hazaiak idén is mindenkinél több játékossal vágtak neki a bajnoki küzdelmeknek, míg a vasiak a tavalyi negyedik hely után újra komoly esélyesek a végelszámolásnál, hiszen keretük nagyjából változatlan.

Az erőviszonyok a meccs során bebizonyosodtak, hiszen a vendégek végig simán vezetve, nagyarányú győzelmet arattak elsősorban három sztárjátékos gólratörő játékának köszönhetően (Jávorics Gábor 5, Göncz Szabolcs és Kovács Dávid 4-4 gólt szereztek). A hazaiak egyetlen találata a harmadik harmadban, a kapitány Gubicz László révén született meg.

A szombathelyiek a kötelező győzelemmel és a nagy gólaránynak köszönhetően vezetik a tabellát és a második fordulóban hazai pályán a White Sharks ellen alighanem második győzelmükre készülnek. A Szittyák csapata az Újpest ellen brillírozó Ferencváros vendége lesz. Sok sikert nekik...

Bajnokverés az el-klasszikón! Újpest – Ferencvárosi Pingvinek 3 : 9

Előzetesen ez a találkozó volt a forduló rangadója, hiszen a tavaly parádés teljesítménnyel bajnok Újpestiek az örök riválist, a tavalyi bronzérmes Ferencvárosi Pingvineket fogadták. Mindkét csapat erős sorokat tudott kiállítani, bár a zöldeknék Vágvölgyi és Malachowsky Csaba is hiányzott eltiltás miatt.

A rangadóra alighanem a vendégek fognak szívesebben emlékezni, hiszen a címvédő Újpest már a hatodik percben hátrányba került, és innentől kezdve csak üldözte a Pingvineket. Az első játékrészben ez még sikerült is, hiszen Keserű Zsolt és Csiki Attila találatára Gangel László tudott válaszolni, ám a 2-1-es hátrányból a második harmad végére már 6-2-es lett.

A második 30 percben (futóóra), ugyanis Asztalos Gábor két gólja között Csiki szerzett még kettőt és ezzel eldöntötték a találkozót. Gangel hiába szépített, a harmadik harmadban megintcsak a Ferencvárosról szólt minden, hiszen Keserű Zsolt, Salamon Béla és egy újabb Asztalos-gól mellett már későn ébredt a hazaiak legnagyobb sztárja, Mezőcsáti Tamás.

Fentiek következménye egy 3-9-es vendég győzelem, mellyel kisebb dilemma elé állt a közvélemény. A következő körben dől el, hogy a lilák számára csak kisiklás, illetve hogy a zöldek részéről csak kifutott eredmény volt-e ez az arányában meglepetésnek számító végeredmény.

Az Újpest Fehérvárra utazik a Jégveled elleni vereséget feledtetni kívánó Jegesmedvékhez, a Ferencváros viszont könnyed győzelemre készül a Szitták ellen hazai pályán.

Egy újabb első lépes. Hevület SE – White Sharks HC 6 : 1

Talán már a Hevület háza táján is unják, hogy velük kapcsolatban mindig a nyolc bajnoki címet és az egymás után kétszer drámai körülmények között elveszített döntőt emlegetik. De mi más is lehet a célja a társaságnak, mint a kilencedik aranyérem megszerzése? Ehhez az első körben azokat a cápákat kellett két vállra fektetni, akik tavaly – történetük során először – feljutottak a rájátszásba, ott az ötödik helyen végeztek, ráadásul az idei szezonra több új játékost is igazoltak.

Hogy ez mit ér, annak bizonyítására a feladat túl erősnek bizonyult, bár a White Sharks alaposan ráijesztett a vendéglátókra, hiszen a 18. percben Fazekas Ádám révén megszerezték a vezetést. Ekkor felsejlett a két csapat tavalyi mérkőzése, ahol a cápák szezonjuk legnagyobb eredményeképpen 3-1-re győzni tudtak a Hevület vendégeként.

A kedélyeket azonban pár perc alatt megnyugtatták a fehérváriak, hiszen Cseh Péter duplájával még az első harmadban átvették a vezetést. A második és a harmadik játékrészre aztán 2-2 Hevület gól jutott és mivel a vendégek a kapuba már nem tudtak betalálni, így magabiztos hazai győzelem született.

A Sharks nehéz túrával kezdi a szezont, hiszen a második fordulóban a most remeklő Szombathelyhez kell mennie. Arra a pályára, amelyre tavaly nem utaztak el, így valósággal fejest ugranak majd az ismeretlenbe a szükséges pontszerzés reményében. A Hevület marad hazai pályán, és egy szórakoztatóan küzdelmes mérkőzésre készülhet a tavaly összeomló, de idén a feltámadást célul kitűző Jégveled ellen.

Nincsenek megjegyzések: