2011. január 20., csütörtök

Így lépett a MAJL ötről a hatra! Két forduló krónikája egyszerre!

Sajnos az utóbbi időben lassabban csepegnek a hivatalos infók a meccseken történtekről, és mivel eddig tartottam magam ahhoz, hogy ezek alajpán próbálok meg bejegyzéseket írni, ezért itt is folyamatos késésben vannak a dolgaink. Ezúttal azonban változás történik, és ezt a módszert a múlt időbe helyezem. Tehát a Tovább-ra kattintva ezúttal két forduló eseményeit idézhetjük fel.

Kezdjük akkor az újév első körével, ahol időben ismét kicsit elhúzva, de teljes kört sikerült játszani. Vegyük sorra az érdekességeket:

Újpesti TE – Jégveled KSE 5:3
Hosszabb posztban számoltam be a történtekről, így most csak a leglényegesebbekre térnék ki. A lilák megállíthatatlannak tűnve legyőzték az előző körben felébredt Jégveledet (előtte a Ferencvárost sikerült a Kisstadionban lelépni), és bár a meccsen történt néhány érdekesség, a végeredmény jogosságához nem férhet kétség. Az UTE ezzel a győzelemmel átvette a vezetést a tabellán, a Jégveled pedig maradt a középmezőny alján.

White Sharks HC – Szittyák 4:4
A két sereghajtó csatájának tétje az vot, melyiküknek sikerül pontokat szerezni és még az utolsónak tűnő pillanatban elindulni felfelé. Nos a mérkőzés történelmire is sikeredett meg nem is, ugyanis ezen a találkozón szerezte meg első bajnoki MAJL pontját a Szittyák csapata! Ugyanakkor ez volt az első döntetlenre végződött találkozó az idén, ami után szétlövésnek kellett volna döntenie az ilyenkor megszerezhető egy extra pont sorsáról. Alighanem időbeli korlátok, de talán a megszállottság hiánya miatt is, a csapatok lemondtak erről a lehetőségről, így mindketten egy ponttal gazdagodtak, amivel tulajdonképpen kiszálltak az elődöntőkért vívott harcból.

Magáról a mérkőzésről annyit érdemes megjegyezni, hogy a Szittyák kis híján a győzelmet is megszerezték, hiszen kétszer is sokáig vezettek két góllal. Ezeket a házi sztár Gubicz László, valamint a jó napot kiofogó Lipták Zalán szerezték (mindketten dupláztak). A Sharks a mérkőzés utolsó tíz percében kapcsolt rá, az egyenlítő gólt csak 1:14-gyel a vége előtt sikerült megszerezniük Párkai Dávid révén. Soraikban is köszönthettünk duplázót, hiszen Kocsis Zsolt szerezte a második és harmadik cápa gólt is.

Szombathelyi Pingvinek – Hevület SE 2:1
Az előzetes hírekkel ellentétben mégis Szombathelyen rendezték meg ezt a rangadót, ahol a nagy küzdelem mellett, végül kevés gól szüetett. Sokáig a fehérváriak vezettek egy korai Orsós Dániel-féle gól után, azonban a második és harmadik harmadban a hazaiak egy-egy találatot szereztek, így otthon tartották a három pontot. A Hevületnek ez a második idegenbeli veresége volt az idén, amihez nem igazán szokhattak hozzá a királyok városában.

A találkozóról a Pingvinek honlapja itt számol be a meccsről.

Ferencvárosi Pingvinek – Fehérvári Jegesmedvék 5:3
A Jégveled elleni hazai vereség után a Ferencváros egy csütörtöki estén áltt bosszút a Jegesmedvéken. A Fradi ausztriai túrája miatt került sor a kisebb halasztásra, ami jót tett a társaságnak, és egy küzdelmes, alighanem izgalmas mérkőzésen sikerült is otthon tartani a három pontot. Az utolsó, mindent eldöntő gólt a Ferencvárosiak már az üres kapuba lőtték, hiszen a macik az egyenlíts érdekében lehozták Gangl kapust is.

A hatodik forduló mérkőzései:

Szombathelyi Pingvinek – Fehérvári Jegesmedvék 8:3
A Jegesmedvék a Ferencváros elleni fiaskó után szinte fel sem ocsúdhattak, máris Vas-megye felé kellett venniük az irányt, ahol az idei bajnokságban már a legkomolyabb terveket is okkal fontolgató Pingvinekkel kellett találkozniuk. Pechjükre az előző körben a Hevületet legyőző hazaiak nem fogytak ki a szuflából, és a másik fehérvári csapatot is ellátták útravalóval a hazafelé vezető úton.

A mérkőzés két gyors góllal kezdődött, ami után már a harmadik perc végén 1:1 állt az eredményjelzőn. A hazaiak a vezetést a 19. percben szerezték meg a góllövőlista éllovasa, Kovács Dávid révén, majd a második harmadban lelépték ellenfelüket és három találatot is lőttek, miközben egyet sem kaptak (ebből kettőt emberelőnyből).

A harmadik etapban aztán már szorosabb volt a játék képe, ám egy újabb emberelőnyt sikerült Jávorics Gáborbnak kihasználnia (ezzel lett 6:1), amellyel el is dőlt a találkozó. A hazaiak és a vendégek is jegyeztek még 2-2 gólt, az eredmény pedig így egy 8:3-as, főlényes Pingvin győzelemmé alakult.

Szokásos beszámoló a Pinginvek honlapján itt.

Újpesti TE – White Sharks HC 8:3
A cápák egy héttel korábban nemhogy nem tudták legyőzni a Szittyákat, de a megszerzett egy pontért is feszülniük kellett. A lelkesedésük kihunyásának újabb jeleként pedig mindössze egy kapussal és tíz mezőnyjátékossal érkeztek a címvédő elleni találkozóra.

Ennek ellenére, amíg bírták erővel nem vallottak szégyent, sőt a 11. percben a kapitány, Paska Zoltán révén a vezetést is megszerezték. A bajnokcsapat csak a 16.perc végén tudta fölényét érvényesíteni, tőlük is a kapitány, Barna Péter, köszönt be először, majd a harmad végéig, Homenko Alekszej és Mezőcsáti Tamás is betalált.

Sok kihagyott helyzet mellett a lilák a második etapban is szereztek két gólt Sári Péter duplája révén, és mivel a kapuban az ezúttal hiányzó Kubanek helyére beálló Regős Jánosnak sikerült megőriznie kapuját a góltól, jelentős előnyre tettek szert az utolsó 30 percre.

A Sharks következő gólját (Mészáros Imre révén), már 7:1-es hazai vezetésnél szerezte, mivel előzőleg Pichler Attila, és Mezőcsáti is betalált, majd az utolsó 10 percben újabb cápa-szépítést követően Barna Péter zárta le a gólgyártást. A lilák 8:3-ra győztek, így sorozatban ötödik győzelmüket megszerezve tartják vezető helyüket a táblázaton.

Szittyák – Jégveled KSE 2:19
Túl sokat a meccsről nem lehet elmondani, a Jégveled csapata minden megerőltetés nélkül alaposan helyben hagyta a legutóbb első pontjuknak örülő hazaiakat. Mindkét Szittya-gól hatalmas védelmi hibák, és eladott korongok után született, míg a vendégeknek csak kevés kellett ahhoz, hogy megszerezzék a most is lelkes közönségük által követelt 20 lőtt góljukat.

A győzelem ellenére nem sokat lehet tudni arról sem, hogy a Jégveled mennyire heverte ki az újpesti kudarcot, hiszen ez a találkozó egy jó edzés lehetett csupán számukra. Meg kell még említeni a fegyelmivel kiállított Szittyák játékos sportszerűtlen gesztusát, amikor lekorcsolyázás közben a nézőknek kimutatva fejezte ki sportemberi nagyságát. Végül is a néha elmélázó nézőknek ezzel mégiscsak szolgáltatott valami látványt és eseményt, amiért alapjában véve köszönet.

Hevület SE – Ferencvárosi Pingvinek 4:3 szétlövés után
Jegyzőkönyv még nincs erről a meccsről, bár alighanem komoly izgalmakat hozhatott a forduló rangadója, hiszen a rendes játékidőben csak döntetlenre tudtak végezni a csapatok. A MAJL történetének első szétlövése után pedig a két pontot a hazaiak szerezték meg, a Fradi egy ponttal utazhatott vissza Budapestre.

A hetedik forduló előtt.

A következő körrel véget ér a MAJL alapszakaszának első köre, akkor egy halasztott és egy játék nélkül megállapított meccstől eltekintve elmondható lesz, hogy mindenki találkozott már mindenkivel.

Az eddig találkozókból, és a táblázatra nézve elmondható, hogy teljesítményük és formájuk alapján már az első 14 forduló utáni elődöntőkre is lehet talán tippelni. Úgy tűnik, hogy az első fordulóbeli váratlan fiaskó után sorrendben 5 győzelmet számláló Újpest, valamint az eddig szinte kizárólag hazai pályán játsszó és remeklő Szombathely biztos résztvevője lesz a final fournak. Ezt a két csapatot csak az egymás elleni eredmény választja el az első két helyen (az UTE Vas-megyében tudot nyerni 3:1-re)

A MAJL állása:

A másik két helyért nagy csata kezdődhet a Ferencváros, a Hevület és az őket üldözni igyekvő Jégveled csapatai között. Ehhez a csatához a raszta-csapat formajavulása is kell, ami remélhetőleg bekövetkezik majd.

A Fehérvári Jegesmedvék idénye nehezen indult, és esélylatolgatásaim alapján már nehezen érhet oda az elődöntőkre, igaz a Szittyák elleni elmaradt mérkőzés 3 pontját vagy így vagy úgy alighanem előre bekalkulálhatják maguknak. Egy huszáros magukra találással még ki tudja?

A White Sharks idén közelébe sem ér tavalyi önmagának, a Szittyák pedig most is csak a tisztes helytállásért küzdenek.

A hetedik fordulóban Az Újpest Pesterzsébeten a Szittyák ellen nyilvánvalóan tovább javítja majd gólarányát és megszerzi hatodi győzelmét is.

A Jegesmedvék és a Hevület fehérváron városi rangadót vívnak, ahol mindkét csapat számára életbevágó lenne a három pont megszerzése, különösen annak tükrében, hogy az egyikük előtt, a másikuk mögött közvetlenül loholó Jégveled csapata ezúttal hazaiként fogadja a gyengébbnek tűnő White Shakrs gárdáját és esetleges győzelmével nagyot lendíthet saját szerekén.

A Ferencváros Szombathelyre látogat a két Pingvin-csapat derbijére, ahol egy esetleges sikerrel megelőzhetné a fajtársakat.


Nincsenek megjegyzések: